Πέμπτη, Σεπτέμβριος 21, 2017
GreekEnglish

aste-top-banner

News

Πρόσκληση στην 2η Ημερίδα νέων ερευνητών του Ε.Τ.Α.Μ.

Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (Ε.Τ.Α.Μ.) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), την 2η ημερίδα που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε νέους ερευνητές, με τίτλο:

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και η διάχυση του έργου της νέας γενιάς ερευνητών και μηχανικών (μελών ή μη του ΕΤΑΜ), η γνωριμία καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους. Η ημερίδα απευθύνεται σε σπουδαστές (μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες), σε διδάκτορες (έως και 6 χρόνια μετά την απόκτηση του τίτλου) καθώς και σε ερευνητές κάτω των 40 ετών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Στο αντικείμενο της ημερίδας εμπίπτουν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 • Κτιριακά Έργα
 • Κατασκευές Μεγάλης Κλίμακας (γέφυρες, φράγματα, σήραγγες, κλπ.)
 • Μνημεία
 • Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική
 • Τεχνική σεισμολογία
 • Κανονισμοί, Θέματα ανάλυσης και σχεδιασμού
 • Ειδικά θέματα που δεν περιλαμβάνονται σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες π.χ. σεισμική τρωτότητα και διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι πρωτότυπες και να εμπίπτουν στο πεδίο της Αντισεισμικής Μηχανικής γενικότερα, και ειδικότερα σε μια από τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Οι εργασίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν περίληψη έκτασης έως 400 λέξεις σε ψηφιακή μορφή (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ), ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά της ώρας, ενώ προβλέπεται και ειδική συνεδρία με poster. Όλες οι περιλήψεις και οι παρουσιάσεις, στην τελική τους διαμόρφωση, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ.

eltam_abstract_template

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ (www.eltam.gr).


Με εκτίμηση,

Τα μέλη της οργανωτικής ομάδας:

 • Δημήτριος Βαμβάτσικος, Συντονιστής
 • Άννα Καρατζέτζου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Κώστας Μπακάλης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Νίκος Στάθας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Δάφνη Παντούσα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πίνακας επιτυχόντων στο ΠΜΣ Α.Σ.Τ.Ε.

Η Γ.Σ.Ε.Σ. στη συνεδρίασή της με αριθμό 15/11-7-2017, και μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής επιλογής των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών 2017-18, επικύρωσε τον πίνακα επιτυχόντων-επιλαχόντων για εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης με τίτλο: «Αειφόρος Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18. Ο πίνακας υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://web.civil.auth.gr/news/announce/257-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BC%CF%83-%CE%B1-%CF%83-%CF%84-%CE%B5.html

 


ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΣΤΕ 2017-2018: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Πρόγραμμα των συνεντεύξεων του ΑΣΤΕ.


Όσοι δείτε το όνομά σας στην λίστα σημαίνει ότι περνάτε στην επόμενη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης.
Παρακαλώ να παρευρίσκεστε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν στον χώρο διεξαγωγής της εξέτασης και να έχετε μαζί σας ένα τεύχος της διπλωματικής σας εργασίας.
Αν ακόμη δεν την έχετε τελειώσει, μπορείτε να φέρετε μια πρόχειρη μορφή της.

 

Προκήρυξη ΠΜΣ ΑΣΤΕ

Προκήρυξη για το ΠΜΣ

"Αειφόρος Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων"

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο «Αειφόρος σχεδιασμός τεχνικών έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν από τις 15 μέχρι τις 30 Μαΐου 2017 στη Γραμματεία του ΤΠΜ του ΑΠΘ.

τηλ. επικοινωνίας:

Φωτεινή Βελδεμίρη: 2310.995698

Άννα Καρατζέτζου: 2310.994209

Προκήρυξη

Σχετικά Αρχεία

Διάλεξη του Καθηγητή Federico M. Mazzolani

Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017 και ώρα 11:00, στην διάλεξη του

Καθηγητή κ. Federico M. Mazzolani, Professor Εmeritus of Dept. of Structural Engineering, University of Naples “Federico II”, Naples, Italy

με τίτλο: "Structural aluminium applications: Design criteria and case studies"

Η διάλεξη θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο III (υπόγειο) του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων-ΚΕ.Δ.Ε.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κτίριο Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΕ 2017-2018

Θεσσαλονίκη 12/ 05 / 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Αντισεισμικός Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων” (ΑΣΤΕ) αναμορφώνεται και αποκτά ένα ευρύτερο αντικείμενο καλύπτοντας και άλλα είδη κινδύνων και φυσικών καταστροφών, όπως είναι οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις. Ο νέος τίτλος είναι “Αειφόρος σχεδιασμός τεχνικών έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων”. Ο αντισεισμικός σχεδιασμός τεχνικών έργων παραμένει η βάση και ο κορμός του Μ.Π.Σ. Η αναμόρφωση κρίθηκε επιβεβλημένη ώστε να δοθούν στους αποφοίτους του Μ.Π.Σ. περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών γεγονός που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το επαγγελματικό τους προφίλ.

 

Οι βασικές αλλαγές του αναμορφωμένου προγράμματος σε σχέση με το ισχύον είναι οι εξής:

- Εισάγεται ένα νέο μάθημα στο χειμερινό εξάμηνο με τίτλο: “Φυσικοί κίνδυνοι και εκτίμηση των φορτίσεων σχεδιασμού τεχνικών έργων” το οποίο πέραν της εκτίμησης των σεισμικών φορτίων σχεδιασμού που ήταν αποκλειστικό αντικείμενο της Τεχνικής Σεισμολογίας και της Εδαφοδυναμικής προσφέρει πλέον το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων για την εκτίμηση φορτίων σχεδιασμού τεχνικών έργων που σχετίζονται με άλλα φυσικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις

- Εισάγεται στο θερινό εξάμηνο ένα νέο μάθημα κορμού με τίτλο: “Τρωτότητα, διακινδύνευση και σχεδιασμός τεχνικών έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων με τις αρχές τις ανθεκτικότητας, της αειφορίας και της βιωσιμότητας” το οποίο συνθέτει και επεκτείνει γνώσεις και δεξιότητες σε σχέση με την ολιστική διαχείριση της διακινδύνευσης του δομημένου περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων της, έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων.

- Εισάγεται στο θερινό εξάμηνο ένα νέο μάθημα επιλογής με τίτλο “Παθητικά Συστήματα Αντισεισμικής Προστασίας των Κατασκευών”.

- Αναμορφώνονται τα λοιπά μαθήματα κορμού και επιλογής από απόψεως περιεχομένου, ωρών διδασκαλίας και μονάδων ECTS.

- Παρέχεται οι δυνατότητα στους σπουδαστές να επιλέγουν μέχρι και 3 μαθήματα επιλογής (αθροιστικά στα δύο εξάμηνα) από τα άλλα Μ.Π.Σ. που προσφέρει ή συνεργάζεται το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

- Παρέχεται δυνατότητα εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια (π.χ. 6 μήνες) μετά από την σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος καθηγητή και ειδικά όταν πρόκειται για διπλωματική που εκπονείται στο εξωτερικό ή εντάσσεται σε χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρούν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Μ.Π.Σ. όπου έχει αναρτηθεί και το σχετικό νέο ΦΕΚ (1621/11-05-2017).

 

Το ΜΠΣ εξακολουθεί να προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές.

Υποβολή υποψηφιοτήτων: 15 Μαΐου έως 30 Μαΐου 2017.

Πληροφορίες:: Άννα Καρατζέτζου , τηλ: 994209 , email: akaratze@civil.auth.gr

Υποτροφίες για PhD στο Greenwich - προθεσμία 1/6/2017

VC Scholarships 2017 - Engineering

Faculty of Engineering and Science

Location: Medway campus

Salary: £14,533 per annum

Contract Type: Fixed Term - 3 years

Closing Date: Thursday 01 June 2017

The Faculty of Engineering and Science is delighted to be able to offer a number of PhD scholarships under the Vice Chancellor Scholarship scheme. The scholarships will be based in one of our Engineering departments: the Department of Engineering Science, or the Department of Applied Engineering and Management. The Faculty has a clear research plan and further details can be found athttp://www2.gre.ac.uk/about/faculty/engsci/research/research-themes. Candidates are strongly encouraged to read through the additional information on the research themes before applying.

Our Engineering research is focused around 9 principal themes:

·         Future technology and the Internet of Things

·         Mathematical modelling for engineering

·         Designing for sustainability

·         Next generation materials

·         Innovative and smart structures

·         Materials handling and transport

·         Communications

·         Engineering enterprise

Design, manufacturing and innovative products

We are looking for candidates to apply with a background in any area of engineering, design or technology-related disciplines. Candidates should have, or expect to achieve, a strong undergraduate degree (2:1 or above). Candidates with relevant Masters degrees or those with practical experience in research or industry are also encouraged to apply.

In addition, applications are encouraged to the following specific projects:

·         Predicting remaining lifetime of aging pipelines through structural health monitoring

·         Developing a novel technology for pneumatic conveying systems control

·         Powder flow tester software development and investigation of particle to bulk scale measurements

A tax-free bursary of £14,533 per year for 3 years is available to UK students, plus ‘Home’ University tuition fees of £4,195 will be paid and some travel expenses to attend appropriate international conferences and seminars will be available. Non-UK candidates are eligible to apply, but will be requested to pay for the difference between the ‘Home’ and ‘Overseas’ fees, currently £8,305.

Informal enquiries should be directed to Professor Peter Kyberd (Engineering Science) or Dr Alec Coutroubis (Applied Engineering and Management). For the named projects, please contact Professor Huapeng Chen (structural health) or Professor Mike Bradley (conveying systems and powder flow).

For additional information about the scholarships please go to: http://www2.gre.ac.uk/research/study/studentships

Applications must be made online via http://www2.gre.ac.uk/jobs. No other form of application will be considered.

The closing date for applications is Thursday 1st June 2017. Selection interviews will take place shortly after the closing date.

University of Greenwich, a charity and company limited by guarantee, registered in England (reg. no. 986729). Registered office: Old Royal Naval College, Park Row, Greenwich, London SE10 9LS.

Job Offer - MSc / Post-doc in Civil Engineering or related field - Ref 03/2017

Dear Colleagues,

 

ISISE is announcing a research position at the University of Coimbra. Applicants should have a MSc or a PhD in Civil Engineering, or similar fields of science. The main tasks will be the implementation of sustainability assessments (life cycle analysis) applied to steel buildings, bridges and offshore structures. Experience, in these fields, will be strongly valued. Programming skills will also be valued. The candidate should have vocational profile in structural engineering or building physics. Candidates must send their résumé and certificates to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. before May, 10. The selection process will involve an interview for the highest ranked candidates.

 

The Institute for Sustainability and Innovation in Structural Engineering (ISISE), www.isise.net has been created in 2007 to achieve excellence in research. You can find the latest triennial report (2012-2014) in the link http://www.isise.net/site/index.php?process=download&id=1337&code=15b82ab831588487eff5e5b265bff798babe5542.

 

We are looking forward to receiving applications for this position. It is emphasized that this announcement is not a formal grant offer.

 

Please disseminate the announcement for this position to your contacts.

 

Kind regards,

Luís Simões da Silva

ISISE Director

ERC-funded PhD position in KU Leuven

The Structural Mechanics Section of the Department of Civil Engineering of KU Leuven invites

applications for an

 

ERC-funded PhD position on the prediction of noise and vibration transmission in buildings

 

The Structural Mechanics Section is performing internationally leading research on noise and

vibrations in the built environment and vibration based structural identification and evaluation,

combining both theoretical and experimental work. A wide range of applications is covered, including

sound insulation, monitoring of vibrations, dynamic system identification, parameter identification

and structural health monitoring. (http://bwk.kuleuven.be/bwm).

 

Research Project

 

An important way of protecting people from noise is by ensuring a sufficient overall sound insulation

in buildings. However, this is a complex problem since multiple transmission paths are important,

uncertainties can have a large effect, acoustic performance requirements often conflict with

structural and thermal requirements, and accurate vibro-acoustic modelling with currently available

numerical prediction tools requires a huge computational effort. An efficient yet sufficiently accurate

prediction framework for the acoustic design of building systems is therefore needed, taking all

relevant uncertainties into account and opening up the way for model-based optimization. For the

development of this framework, a prestigious Starting Grant has been awarded by the European

Research Council (ERC).

 

This PhD forms a vital part of the ERC project. The aim of the PhD is to develop an efficient yet

sufficiently accurate numerical method for predicting the transmission of vibrations across realistic,

complex junctions between building elements. This type of transmission very often limits the overall

sound insulation performance of a building system. The targeted development will involve the

exploration and hybridization of advanced methods and modelling concepts in elastodynamics,

including finite element and boundary element techniques and modern statistical energy analysis.

Since the robustness of the method will be a crucial aspect, its development will also involve

quantifying the combined effect of all uncertain parameters in a logically consistent and

computationally efficient way. Based on these numerical and statistical developments, robust

structural junction types of high performance will be designed, implemented and tested.

 

Profile

The successful applicant is soon to obtain or has obtained a MSc degree (or equivalent) in Civil or

Mechanical Engineering or a closely related field with good to excellent grades. A solid background

and demonstrable interest in structural mechanics and finite element modelling are essential. He or

she will show good communication skills, good programming skills, proficiency in English, and a

strong motivation towards completing a PhD within four years.

Offer

We offer a collaborative and internationally oriented research environment at one of the leading

engineering faculties worldwide as well as a PhD scholarship of about 1900 euro per month (net

income, the exact amount depends on family siutation). The successful candidate will be encouraged

to present his or her research at international conferences and he or she can benefit from our strong

international research network. Besides the main research activities, the successful candidate will

also act as a teaching assistant for one or more courses related to structural mechanics. Depending

on background, he or she may need to pass a pre-doctoral test (e.g. selected courses and

presentation of research plan) prior to being allowed to the PhD program. The Civil Engineering

Department is located centrally in Europe in a scenic setting, next to the Arenberg Castle at the

outskirts of Leuven. The position is available from 1 August 2017 onwards.

 

Application

Interested candidates are encouraged to apply through the link to the online application tool

available at https://icts.kuleuven.be/apps/jobsite/vacatures/54131632 no later than May 22, 2017.

Applications should include a brief motivation letter (max ½ page), a full cv, a complete transcript of

records, a copy of the MSc thesis (if available) and the most recent IELTS or TOEFL scores (if

available). For more information please contact Prof. Edwin Reynders (tel.: +32 16 32 16 77, email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Ανακοίνωση για αμοιβόμενη θέση υποψήφιου διδάκτορα

OPENING for fully funded PhD Position at the   University of Massachusetts, Amherst, USA

The PhD student will belong to the Department of Civil and Environmental Engineering of UMass (https://cee.umass.edu/) and he/she will work for a new project of the Massachusetts Department of Transportation.

The project involves data collection, computational work on the response of deteriorated steel bridges and full scale testing of actual deteriorated beams to validate loading procedures.

For more information, please email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. and also visit:

https://cee.umass.edu/faculty/simos‐gerasimidis

The starting date for the PhD student is September 2017.


Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 6

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
Yalıtım